Gemeentehuis Zundert
Foto: Gemeente Zundert

Sinds 2018 zijn de beweegcoaches van Buurtsportcoach Zundert actief. Ze zetten zich in om zoveel mogelijk jeugd, senioren, en mensen met een beperking, aan het bewegen te krijgen en houden in de gemeente Zundert.

Dagelijks in de weer

Sporten is gezond, draagt bij aan een beter welzijn en vergroot het sociaal netwerk. Het is ontzettend belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners toegang hebben tot sporten en bewegen. Daarom is de gemeente Zundert in 2018 gestart met de buurtsportcoaches.

Beweegcoaches Gitte, Menno en Jeroen zijn dagelijks in de weer om iedereen, van jong tot oud, met of zonder beperking, in beweging te brengen. Sinds dit jaar is ook Ike (projectleider) aan het team toegevoegd. Ike: “Met Buurtsportcoach Zundert zorgen we voor verbinding. Daarnaast delen we kennis, ontwikkelen we activiteiten en sluiten we aan bij bestaande of nieuwe initiatieven. Dit doen we niet alleen, maar samen met allerlei partners, zoals zorg en welzijn, het onderwijs, kinderopvang, verenigingen en de gemeente Zundert. Samen bereik je immers meer mensen én kom je verder.”

Buurtsportcoach Zundert

Een gezonde start

Buurtsportcoach Zundert organiseert en ondersteunt allerlei sport- en beweegprogramma’s. “Daar beginnen ze al vroeg mee, want jong geleerd is oud gedaan. Een gezonde start. Dat is waar ze voor zorgen voor de kinderen en jeugd in Zundert”, aldus Jeroen. De beweegcoaches stimuleren kinderen om samen in beweging te komen. Sporten en bewegen is namelijk niet alleen gezond, ook hartstikke leuk. We bieden kinderen de kans op een gezond en gelukkig leven vol beweging samen met onder andere het nieuwe vriendje van Sjors Sportief, beweegmaatje Ben Bizzie, het Nijntje Beweegdiploma en pauzesport.

Iedereen kan meedoen

Gitte: “Ook ouderen en mensen met een beperking komen met ons in beweging. Iedereen kan meedoen in Zundert, ongeacht leeftijd of beperking. Sport en bewegen houdt mensen fit en gezond. Door voldoende te bewegen, zorgen we ervoor dat ouderen minder eenzaam zijn, minder zorg nodig hebben en langer zelfredzaam zijn.” “Zo kunnen ouderen langer doen wat ze het liefst doen. We richten ons vooral op preventie met onze beweegactiviteiten, zoals BeweegSlim, de Rollatorrace, Walking Football, valpreventie en weerbaarheidstrainingen. Ook stimuleren we lokale initiatieven en inwoners die zich inzetten voor een ander met bijvoorbeeld de wandeling voor mantelzorgers”, vult Menno aan.

Benieuwd naar wat ze nog meer doen? Bekijk deze video en maak kennis met het beweegteam. Meer informatie over Buurtsportcoach Zundert vind je op de nieuwe website www.buurtsportcoachzundert.nl. Volg Buurtsportcoach Zundert op Facebook om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

(Bron: Gemeente Zundert)

Vorig artikelDeelnemers gezocht voor de spiegelgroep Z van de omgevingsvisie
Volgend artikelWegwerkzaamheden gemeente Zundert