onderzoek ondergrond

l ๐—ฉ๐—ฎ๐—ป ๐Ÿฎ๐Ÿฐ ๐—ณ๐—ฒ๐—ฏ๐—ฟ๐˜‚๐—ฎ๐—ฟ๐—ถ ๐˜๐—ผ๐˜ ๐Ÿญ๐Ÿฌ ๐—บ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ๐˜ ๐˜ƒ๐—ถ๐—ป๐—ฑ๐˜ ๐—ถ๐—ป ๐—ผ๐—ป๐˜‡๐—ฒ ๐—ด๐—ฒ๐—บ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป๐˜๐—ฒ ๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐˜‡๐—ผ๐—ฒ๐—ธ ๐—ป๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐—ด๐—ฟ๐—ผ๐—ป๐—ฑ ๐—ฝ๐—น๐—ฎ๐—ฎ๐˜๐˜€.

Bij dit onderzoek worden gaten in de ondergrond gemaakt. Door geluidsgolven te zenden, worden de dikte en de ligging van de aardlagen in kaart gebracht. De directe omgeving merkt hier nauwelijks iets van.

Doel van het onderzoek is om de ondergrond beter in beeld te brengen. Zo is er aanvullend onderzoek naar aardwarmte mogelijk. Aardwarmte is een duurzame energiebron met een veel lagere uitstoot van stikstof.

Wil jij meer weten over het onderzoek? Kijk dan op www.scanaardwarmte.nl.

(Bron en foto : Gemeente Zundert)