Bijdrage door: Twan van Duijnhoven

Naar aanleiding van mijn bericht gisteren over het onofficiële wandelpad “Helsepad” zijn er vele verzoeken gekomen voor de routebeschrijving. Ik heb deze op www.route.nl openbaar gezet zodat iedereen deze routebeschrijving kan bekijken. De route is te vinden onder nummer: 2257536. Helaas is de optie “Printen” niet mogelijk zonder account, maar je kunt de routebeschrijving en de routekaart wel op het scherm oproepen en vervolgens printen.

De route gaat grotendeels via de nummers van de wandelknooppunten. De start is in Achtmaal op de Nieuwmoerseweg. Vanuit Achtmaal gekomen is het net voorbij de Helstraat. Aan de linkerkant in een doodlopend straatje staat het eerste wandelknooppunt paaltje nr. 34. Via de bekende groen/gele pijltjes en/of groen gele markeringen op bomen is de route te lopen. De punten waar de wandelknooppunten niet worden gevolgd zijn:

Op de Buntweg volg je knooppunt 25. Op de Roosendaalsebaan ga je niet rechtsaf maar linksaf tot aan het bankje (circa 100-200 meter). Daar volg je de Henriëtte Holst route. Deze komt na circa 1 km weer uit op de wandelknooppuntenroute en kom je uit op knooppunt 24. Vervolgens volg je weer de nummers van de wandelknooppunten.

Bij knooppunt 60 volg je knooppunt 75. Na het oversteken van de Sprundelsebaan ga je na ongeveer 150-200 meter linksaf en vervolgens vrij snel rechtsaf. Je zit dan weer op de wandelknooppuntenroute en kom je uit op knooppunt 73. Vervolgens volg je weer de nummers van de wandelknooppunten.

Heel veel succes, maar vooral heel veel plezier en geniet van de mooie natuur die wij in de gemeente Zundert hebben.


(Bron en foto: Twan van Duijnhoven)