(Bron/foto: Politie basisteam weerijs)

Iedereen kan de 112NL app gebruiken in noodgevallen.

U belt of chat dan met een hulpverlener.
De app heeft een chatfunctie die het gesprek vertaalt in uw taal. De app is daarom ook handig voor bijvoorbeeld doven en slechthorenden

Contact met de meldkamer
De 112NL app helpt u om in noodsituaties contact te maken met de 112 meldkamer. Bijvoorbeeld bij een ongeluk of brand. Dit geldt vooral voor mensen die:slechthorend of doof zijn;moeite hebben met praten;of moeite hebben met de Nederlandse of Engelse taal.De app heeft een chatfunctie die het gesprek vertaalt in uw taal.
Dit is niet mogelijk als u met 112 belt. Medewerkers van de meldkamer starten een chatgesprek als zij merken dat praten lastig gaat. Of als u dit bij het instellen van de app heeft aangegeven. U kunt zelf geen chat starten. Iedereen kan de 112NL app gebruiken.

Meer informatie over de 112NL app
Na het downloaden van de 112NL app kunt u aangeven wat uw persoonlijke kenmerken zijn. Bijvoorbeeld welke taal u spreekt of dat u slechthorend bent. Deze informatie en uw locatie worden bij een melding meegestuurd naar de meldkamer. Zo kan de medewerker van de meldkamer u beter en sneller helpen.Lees meer informatie over de 112NL app op de website van de politie.

Download de app voor Android of IOS.