(Bron/foto: gemeente Zundert-Zundertbreed)

Vanwege hun 12-jarige lidmaatschap van de gemeenteraad in Zundert ontvingen Ad van Eksel en Ellie Kools een Koninklijke Onderscheiding. Zij mogen zich nu lid in de Orde van Oranje Nassau noemen.

Burgemeester Vermue reikte de onderscheiding uit tijdens het raadsuitje ter gelegenheid van de Nationale Dag van de Democratie.

Ad van Eksel

De heer van Eksel zit namens Dorpsbelangen sinds 2010 in de gemeenteraad van Zundert. Hij heeft drie ambtsperioden vervuld als lid van de gemeenteraad. Hij is in die periode lange tijd lid van de commissie Grondgebied en lid van de rekenkamer commissie. De heer van Eksel wordt gekenmerkt als een professioneel en vakkundig raadslid, die de verbinding zocht. Hij gaat nu verder als burgerlid.

Ellie Kools

Mevrouw Kools nam in 2010 de raadszetel aan namens Agrarisch Belang. De partij die later doorging als ONPL. De laatste vier jaar is mevrouw Kools fractieleider van de partij. Ook mevrouw Kools heeft drie ambtsperioden vervuld als lid van de gemeenteraad In de gemeenteraad nam ze 8 jaar deel aan de werkgeverscommissie. Mevrouw Kools wordt omschreven als een gedreven politica die beslagen ten ijs komt. Mevrouw Kools is nu wethouder in het college van B&W.

Vorig artikelHistorische optocht
Volgend artikelKampioenschap driebanden teams Rijsbergen 2023