(Bron/foto: Politie basisteam weerijs)

Via Burgernet werk je samen met je gemeente en de politie aan de veiligheid in jouw omgeving. Elke Burgernet deelnemer maakt de buurt een stukje veiliger. Want hoe meer mensen meedoen, hoe sneller een persoon of voertuig wordt gevonden.

Burgernet werkt heel eenvoudig. Als deelnemer ontvang je een kort bericht met de vraag om uit te kijken naar bijvoorbeeld een persoon of voertuig. Vaak gaat het om een vermissing, diefstal, een overval of een verdachte situatie. Als je iets ziet, kan je rechtstreeks bellen met de meldkamer van de politie. Je krijgt altijd een afloopbericht waarin het resultaat van de actie wordt vermeld, ook als iemand nog niet is gevonden.

De Burgernet app kan je (gratis) downloaden in de App-store (iOS) en de PlayStore (Android). De app gebruikt de locatie van jouw smartphone om je berichten te sturen over incidenten in jouw omgeving. Ook als je niet thuis bent. Als jij een oproep ontvangt, kan je helpen en mee zoeken. Als je iets belangrijks ziet, bel je direct met de meldkamer via de ‘bel politie’-knop. Je kan ook een foto meesturen via de app wanneer je bijvoorbeeld denkt de gezochte persoon te zien. Er worden geen locatiegegevens van appgebruikers opgeslagen.

Al meer dan 2,4 miljoen mensen doen mee aan Burgernet.
Jij ook?

Vorig artikelMogelijk een regionale opvanglocatie voor asielzoekers op de Krabbebossen.
Volgend artikelWinkelcentrum etten-leur, koopzondag !