(Bron/foto’s: Museum de weeghreysezundertbreed)

Voor de derde keer op een rij willen we de tentoonstelling “Kerst Uitgestald”vertonen. De vorige twee keren moesten we sluiten ivm een lockdown.

Els Aerts-Verschueren is al jarenlang bezig met veel uiteenlopende creatieve hobby’s. Els gebruikt hiervoor een keur aan materialen. Ze is een veelzijdig kunstenares en doet onder meer aan beeldhouwen, haken, breien, mozaïeken en borduren.

Voor de tentoonstelling in museum De Weeghreyse toont Els een gedeelte van haar verzameling aan kerststallen met bijpassende beeldhouwwerken. Hierdoor is er in het museum De Weeghreyse een echte kerstsfeer.

Het haken is voor het grovere werk, met breiwerk kunnen er creaties gemaakt worden met mooie details. Els doet dit vanaf een foto, zonder de patronen of instructies te lezen. Voor de tentoonstelling heeft ze een keuze gemaakt uit haar verzameling van kerststallen en ook haar kunstwerken.

In de loop der jaren heeft ze honderden kerststallen verzameld in alle maten, van pinda dop tot grotere stal van hout gedekt met riet. Meestal werden deze stalletjes als souvenir meegebracht door familie en vrienden of cadeau gekregen. Uit alle windstreken van Rijsbergen tot Peru enz. zijn de stallen afkomstig. Dit keer is de tentoonstelling aangevuld met schapen uit de verzameling van Ad van Hassel. Daarnaast wordt dieper ingegaan op het kerstverhaal.

Museum de Weeghreyse is open elke zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur. Met kerst afwijkende openingstijden. Toegang: 5 euro pp. www.deweeghreyse.nl
evenement kerst uitgestald