(Bron/foto: VV Rijsbergen)

Nu was de 2e club uit de gemeente Alphen-Chaam Viola, die op bezoek kwam op sportpark de Laguiten. Door de terechte nederlaag vorige week in en tegen Chaam was VVR (nr. 3) die het tegen Viola (nr.2) opnam. De aftrap was om 14.00 uur en werd gedaan door de gebroeders Cees & Walter van Plus van Eekelen. Een zeer gewaardeerd sponsor waar we als vereniging trots op zijn.

Het was VVR dat direct de tegenstander onder druk wilde zetten om ze het gevoel te geven dat er niks te halen was. Dit resulteerde in een vroege openingstreffer voor de blauwwitte uit Rijsbergen. Het was Tijn Bruijns, die in de 4e minuut zijn voorzet achter de doelman Gijsemans zag vallen. VVR speelde in een hoge intensiteit en liet Viola niet in hun spel komen. Ook Viola probeerde VVR vroeg vast te zetten en bij vlagen lukte het VVR om onder de druk uit te voetballen. Zo ging Friso Bosma aan de linkerkant door en probeerde een voorzet af te geven vanaf de achterlijn aan een medespeler. Helaas werd deze bal onderschept. Aan de rechterkant was het Raf van Peer en Tygo Verdonk die een prima voorzet afleverde welke helaas niet gepromoveerd kon worden tot doelpunt. Een indirecte vrij trap werd slacht genomen en dit leverde zelfs een counter op voor Viola. Het was Joep van Opstal die last minute redding kon brengen. Viola probeerde veel met power tot kansen te komen. Een aantal vroege voorzetten en wat afstandsschoten kwam Viola niet waardoor er een 1-0 ruststand op het bord stond.

De 2e helft had VVR zeker het 1e kwartier wederom de controle. Het spel golfde op en neer en leverde weinig doelkansen op. Net na de 60e minuut werd Raf van Peer in de 16 meter ten val gebracht en kreeg VVR een penalty. Het was Milan Daemen die de bevrijdende 2-0 achter doelman Gijsemans wilde schieten. Helaas werd de penalty door keeper Gijsemans gepakt en herstelde zijn fout uit de 1ste helft. Uit het missen van deze penalty haalde Viola wat extra energie en gooide de schroom van zich af. Tot echte kansen kwam het niet. Juist in een tegenaanval was het Friso Bosma die de bal keihard tegen de paal schoot. In de 69e minuut was het opnieuw Friso Bosma die een voorzet van Jolan Gooskens, na een goed voordeelmoment van scheidsrechter Charif, achter de doelman tikte. Niet veel later waren het wederom Jolan en Friso die elkaar in de weg liepen waardoor de doelman van Viola de bal eenvoudig kon oppakken. In de laatste minuten was het Justin Meeuwsen die de bal vanuit links nog op de paal schoot. VVR herstelde zich van de nederlaag tegen Chaam en met nog 1 wedstrijd te spelen voor de winterstop staat VVR er prima voor.

A.s. zondag staat om 14.00 uur de uitwedstrijd tegen Pretoria R. FC op het programma. Pretoria R. FC herstelde zich afgelopen zondag tegen PCP door terug te komen van een 3-0 achterstand.