(Bron/foto: Zundert Breed – Burgernet)

Veel dumpingen van gevaarlijk drugsafval

De Politie heeft de afgelopen week in Midden- en West-Brabant al elf meldingen gehad van drugsafvaldumpingen met gevaarlijke chemicaliën. De recherche onderzoekt de dumpingen. Het opruimen van dit afval en in diverse gevallen ook het saneren van vervuilde grond kost veel tijd en belastinggeld. De politie zoekt getuigen en roept daarnaast iedereen op om altijd direct de politie te bellen via 112 als er ergens drugsafval gedumpt wordt.

Dumpingen

• 23 februari: 15 vaten aan de Zwarte Dijk in Teteringen.

• 24 februari: 7 vaten op de Witteweg in Made en 15 vaten op de Hoevenseweg in Hooge Zwaluwe en drugsafval aan de Kleuterhuislaan in Rijsbergen.

• 25 februari: 73 vaten in Diessen, waarvan er enkele al aan het lekken waren. Dezelfde dag is er ook een dumping aan de Woestenbergseweg in Bavel.

• 28 februari: 20 vaten op de Lage Mierdseweg in Esbeek. Dezelfde dag zijn er twee vondsten in Dinteloord: 22 vaten aan de Meekrabweg en 50 vaten aan de Zuidzeedijk.

• 1 maart: 2 jerrycans op de Baksevenweg in Berkel-Enschot en drie vaten drie vaten aan de Eindhovenseweg in Moergestel.

Heeft u iets gezien?

De politie heeft over een aantal meldingen al waardevolle informatie van voorbijgangers ontvangen, maar is zeker op zoek naar meer informatie. Heeft u op één van de dumpplekken verdachte personen of voertuigen gezien, of heeft u andere bruikbare informatie, bel dan met de politie via 0900-8844 of anoniem via M. op 0800-7000.