(Bron/Foto’s : Burgemeester J. Vermue)

Nederlandse- en Belgische politieagenten hielden een gezamenlijke actie, waarbij gecombineerd de voertuigen worden bemand. De zogenoemde Taxandria acties worden regelmatig georganiseerd om de samenwerking tussen de Nederlandse- en Belgische politie te bevorderen en de kennis van elkaars werkwijze- en werkgebied te versterken.

Daarnaast hadden wij deze ochtend een grensoverschrijdende crisisoefening om de samenwerking tussen Belgie en Nederland te oefenen. Samen met collega’s van de Veiligheidsregio, politie en GHOR stond de gemeente Zundert in contact met de collega’s aan Belgische zijde in Wuustwezel. In het scenario oefenden we een groot ongeval over de grens bij Wuustwezel waarbij veel slachtoffers uit Zundert betrokken waren. Leerzaam om dit samen te doen!

Zowel de samenwerking tussen beide politiezones als de crisisoefening zijn onderdeel van onze reguliere samenwerking. Met het incident in Rijsbergen vorige week nog dichtbij in onze herinnering extra bijzonder om deze oefening nu te doen!