(Bron/foto: Voetbal Vereniging Rijsbergen)

Na 3 gelijkspelen viel er zondag op sportpark Laguiten weer wat te juichen. Het vlaggenschip uit Rijsbergen won van VCW uit Wagenberg.

VVR begon voortvarend aan het duel, door VCW goed onder druk te zetten.
VCW wat niet gevaarlijk werd hierdoor en VVR die opzoek ging naar de openingstreffer. Het was Renzo die de bal opende op de diepgaande Friso. Helaas voor Friso kreeg hij de bal in een moeilijke hoek onder controle waardoor zijn schot werd omgezet in een corner.
In de 23ste minuut werd de corner getrapt door Renzo en binnengekopt door Friso. Het was VVR dat probeerde op een moeilijk bespeelbaar veld tot kansen te komen.

VCW kwam met wat counters van hun eigen helft af. Tot gevaarlijke momenten leiden dit niet. Zo werd de ruststand met 1-0 bereikt in het voordeel van VVR.Geen wissels in de rust, en VCW start iets feller. En ging opzoek naar de gelijkmaker. Het was na rust erg rommelig waarbij het spel veel op en neer golfde zonder gevaar voor beide goals. In 56ste minuut was het een crossbal van Tijn op Tygo Verdonk die de bal goed meegaf aan Renzo die zo beheerst in de 1 tegen 1 met de keeper de 2-0 binnenschoof.
Een mooi moment om te scoren en een schitterend opgezette aanval.

Zo kwam er weer wat rust in de ploeg bij VVR. VCW werd nog gevaarlijk uit een vrije trap die de door de aanvoerder van VCW in de korte hoek werd geschoten. Vanuit buitenspel kwam een speler van VCW nog 1 tegen 1. Deze bal werd katachtig gepakt door doelman Bram en ook Corné stond ook al met zijn vlag om hoog.
In de 89ste minuut was het Tygo de Koning die goed doorging en de bal met de juiste snelheid op de ingevallen Dave Peeters die in de 1 tegen 1 niet faalde met de doelman van VCW en de 3-0 binnenschoot.
Ook maakt de JO19-1 speler Pieter Boon zijn debuut in VVR 1 en start Sjors van Overbeek weer in de basis bij VVR 1.

Kortom een hele mooie middag voor VVR. Zeker toen de uitslag PCP – WDS doorkwam. Aankomende zondag staat voor VVR de uitwedstrijd naar WDS’19 op het programma. WDS’19 dat gebrand zal zijn om de 3 punten in de Haagse Beemden te houden om het gat met de top 2 niet te groot te laten worden.