(Bron/foto: Politie Basisteam weerijs)

Zomaar weer een voorbeeld uit ons werk…

Bijna dagelijks krijgen we meldingen van zorginstellingen of thuiszorg dat ze geen contact krijgen met een cliënt. Verzoek is dan of wij eens willen kijken of we contact krijgen. Zo ook deze keer. Een 90 jarige dame is altijd stipt op tijd wakker en opent dan de deur voor Thuiszorg. Deze ochtend was dit niet het geval. Of wij wilde gaan kijken. Mijn collega en ik gaan erheen. Ik vind dit soort meldingen altijd een beetje spannend, omdat je niet weet hoe het gaat lopen. In 90%van de meldingen treffen we namelijk een bewoner overleden of in medische nood aan. Het betreden van een woning en niet weten wat je aantreft, is niet wat ik graag doe. Gelukkig heeft mijn collega er minder moeite mee.

Ter plaatse krijgen we inderdaad geen contact. In het kader van hulp verlenen aan hen die dat behoeven besluit mijn collega met zijn maat 45 de deur open te trappen. Blijkbaar een oude woning want de deur vliegt bij de tweede keer wagenwijd open….

En dan ineens horen we een stem: “Wat doen jullie nou? Ik ben al wakker!”. We slaken allemaal een zucht van opluchting. Deze dame is voor haar 90 jaar rap beneden en schrikt zichtbaar. Na onze uitleg moet ze er eigenlijk een beetje om lachen. Wij ook als ze zegt dat de buurman gewoon een sleutel heeft… Nadat wij een slotenmaker geregeld hebben om het gesneuvelde kozijn en slot te repareren, wensen wij de dame nog een fijne dag en vertrekken we weer.

Gelukkig liep het dit keer goed af! Hulp aan hen die dat behoeven is absoluut een kerntaak van de politie en we doen dit vaker dan jullie allemaal kunnen inbeelden.

#wijkagent#waakzaamendienstbaar#politie#dailyinspiration#socialmedia#ettenleur#hulpverlener #112