(Bron/foto’s : Wijkagenten Zundert)

Gisterenmiddag surveilleerde ik, wijkagent van oa het mooie Achtmaal, door het op dat moment rustige dorp. Ware het niet dat een geparkeerd voertuig mijn aandacht trok. Daar deze een uitrit blokkeerde en er 2 jonge mannen in zaten.

Hierop keek ik in de politiesystemen naar de bijzonderheden op dit voertuig. Bleek dat deze niet uit de buurt kwam. Waarna ik het gesprek aanging met de inzittenden. Ook de bijrijder kwam niet uit de buurt. Hen naar de reden van hun aanwezigheid gevraagd. Bleek dat ze zojuist in Roosendaal waren, trek in eten hadden, maar daar niets konden vinden. Dus waren ze maar naar Achtmaal gegaan. Nu weet ik dat er hele goede horeca gelegenheden in Achtmaal zijn, maar dit kwam toch niet echt geloofwaardig over.

Tevens sloeg mijn neus op tilt, want de henneplucht uit de auto was enorm. Hiermee geconfronteerd probeerden de inzittenden me nog te foppen door een klein zakje met gebruikershoeveelheid hennep te overhandigen. Met daarbij de opmerking, “dit mag je toch legaal hebben”.

Daar de enorme hennep lucht bleef en er meer feiten en omstandigheden waren, heb ik samen met mijn collega besloten het voertuig te controleren op de aanwezigheid van drugs. Mijn onderbuikgevoel en reuk lieten me gelukkig niet in de steek.

Het resulteerde in de vondst van een plastic zak met een behoorlijke hoeveelheid hennep, amfetamine en hash. Beide inzittenden zijn aangehouden als verdachte van bezit van zowel soft- als harddrugs. Zij mogen zich later voor de rechter verantwoorden. De drugs is in beslaggenomen en zal worden vernietigd.

Wijkagenten Zundert op instagram klik hier

Vorig artikelGeslaagde tweede editie garage- en opritverkoop Rijsbergen
Volgend artikelOpnieuw 3 punten voor VVR en opnieuw een debutant bij VVR 1