Logo Zundert Breed

(Bron/foto: Zundert Breed Arja Bakx)

Heeft u interesse in Kunst en cultuur? Vind u oude foto’s leuk? Houd u van architectuur en oude gebouwen? Weet u dat voor 1930 het gemeentehuis van Zundert een kamer was die was vastgebouwd aan de oude kerk? Weet u dat de Zundertse Trudokerk, unieke 400 jaar oude kerkschatten bevat naar ontwerp van Peter Paul Rubens (1577-1640) ? Heeft u interesse in het bekijken van enkele honderden, waaronder veel oude, foto’s van, in en om en rond de kerken van Zundert?

We organiseren een gezellige middag met een kopje koffie, rondleidingen, uitleg over de kunstschatten en een (foto) tentoonstelling over de geschiedenis van de Trudokerk. Dit alles met ruimte voor een praatje en indien gewenst een luisterend oor.

Tentoonstelling:

De Trudokerk is spic en span, aangekleed met bloemen, bijzondere voorwerpen zijn uit de opslag gehaald en in de kerk geplaatst, op de pilaren hangt een serie posters met daarop de geschiedenis van de kerk(en) ingericht door Arjan Bakx.

Er worden vele unieke foto’s getoond die nog niet eerder in het openbaar zijn getoond.

Let op! De openstelling is slechts één middag.

Op tweede Pinksterdag, 29 mei 2023 is het open Kerkendag 2023. Alle kerken van de Parochie Christus Koning, waaronder dus ook de Heilige Trudo in Zundert, zijn geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Echt iedereen is welkom! Ongeacht religie, afkomst, culturele identiteit… thuiskomen voor vele ouderen en een educatieve middag voor vele kinderen….

Het is nog niet zo gemakkelijk om in de kerk goede foto’s maken, maar er zijn uitzonderingen. De foto’s van collage met daarop de interieur kerkschatten zijn van de hand van Jan Frijters. Geweldige foto’s, in de collage met een lage resolutie maar te zien in de kerk.

Komt dat zien!