(Bron/foto: Politie Basisteam Weerijs)

Inbraak bouwplaats

Woensdagnacht 04:00u, we worden gebeld dat er 2 personen worden gezien op camera’s welke staan op een bouwplaats. Ik vraag het adres uit en maak snel een melding aan. Ook wil ik graag het signalement weten van beide personen. Terwijl ik alle informatie uitvraag en noteer in het systeem, zijn mijn collega’s al aanrijdend.

De camerabeelden worden met onze meldkamer gedeeld zodat wij zelf ook de bewakingsbeelden kunnen bekijken. Snel wordt het signalement van beide personen doorgegeven aan de collega’s welke aanrijdend zijn.

Mijn collega op de meldkamer die de collega’s aan het aansturen is, zorgt ervoor dat de verschillende politieauto’s via verschillende kanten aanrijden, om zo de pakkans zo groot mogelijk te maken.

Als het gebied rondom de bouwplaats dicht is gezet door onze collega’s, gaan ze richting de plek waar de personen voor het laatst zijn gezien op de camera’s.

Op het bouwterrein zien de collega’s inderdaad dat er dingen kapot zijn gemaakt om zo bouwmaterialen te kunnen stelen.

Op dat moment zien de collega’s die de straten rondom de bouwplaats hadden dicht gezet een bestelbusje wegrijden zonder verlichting. Snel wordt dit voertuig aan de kant gezet en het busje ligt vol met bouwmaterialen en de inzittenden kunnen niet duidelijk aangeven hoe ze aan deze spullen komen. We hebben de beelden van de bewakingscamera’s bekeken en het signalement komt volledig overeen met de personen in het busje.

Dat betekent twee succesvolle aanhoudingen!

#OCZWB