raadhuis zundert

(Bron/foto: gemeente Zundert)

De verkoop vindt plaats omdat de eigenaar van camping Fort Oranje weigert om de kosten voor het beheer van de afgelopen jaren te betalen. Het gaat om een bedrag van ruim 5 miljoen euro.

De gemeente start de openbare verkoop mede gelet op de uitspraak in het kort geding van rechtbank Zeeland-West-Brabant van 8 februari 2024. In deze uitspraak heeft de rechtbank geoordeeld dat de gemeente Zundert de openbare verkoop van Fort Oranje ter hand mag nemen. Hiermee heeft de gemeente het stuur in handen.


De verkoop is een belangrijke stap in het dossier ‘Fort Oranje’

De openbare verkoop van de gronden van Fort Oranje is voor de gemeente Zundert een belangrijke stap in een langslepend proces waarbij de mensonterende situaties op de camping zijn aangepakt door het beheer over te nemen.

De gemeente Zundert heeft zich dan ook gesterkt gevoeld door bovenstaande uitspraak van de rechtbank om de openbare verkoop weer te hervatten. Het feit dat de Raad van State de zittingsdatum van 14 juni 2024 heeft aangekondigd, over het sluitingsbesluit van camping Fort Oranje, staat de openbare verkoop niet in de weg. Deze juridische zaak staat los van het terugvorderen van de beheerskosten.

De gemeente Zundert pakt nu door en ziet mogelijkheden om nog dit jaar tot afronding van de procedures rondom Fort Oranje te komen. Het wordt tijd dat we het gebied rust voor de langere termijn gaan bieden,” aldus burgemeester Vermue.

De koper van de gronden is gebonden aan de huidige bestemming, namelijk recreatie. Eventuele ontwikkelingsplannen zullen het reguliere planvorming- en vergunningentraject bij de gemeente moeten doorlopen, met de bijbehorende beleidsrichtlijnen voor ruimtelijke ontwikkelingsplannen in het buitengebied en een BIBOB-traject. Hierbij hoort uiteraard ook het voeren van een dialoog met kaveleigenaren en omwonenden. 

Het vervolg

Notariskantoor Rox Legal gaat de verkoop namens de gemeente Zundert begeleiden. De notaris gaat de verkoopprocedure en bijbehorende voorwaarden bekend maken via www.vastgoedveiling.nl.