(Bron/foto: Vogelrevalidatiecentrum Zundert)

Dankzij deze mooie samenwerking en inzet van alle betrokkenen groeit deze kleine steenmarter nu op met soortgenootjes.

Dat is belangrijk, want zo leert hij wat het is om steenmarter te zijn en krijgt hij een goede basis mee om – later als hij groot is – te leven in de vrije natuur.

#samenvoordieren#dierenambulance#wildopvang#steenmarter#marter#vogelrevalidatiecentrum#zundert#vogelrevalidatiecentrumzundert

Dierenambulance Vianen en Omstreken

Bijzonder transport voor een bijzonder dier…..

Vanmiddag werden we gebeld door Wildopvang.nl dat ze met spoed op zoek waren naar een dierenambulance voor een transport van een jonge steenmarter van Delft naar Zundert.
De reden was dat het martertje alleen zat in de opvang bij Wildopvang Haaglanden in Delft en dat is niet goed want hij moet eigenlijk opgroeien met soortgenootjes. Bij VOC Zundert zitten ook 2 jonge steenmartertjes en dus was de oplossing dat het martertje uit Delft naar Zundert zou gaan…..alleen…..men kon dus absoluut geen vervoer vinden.
Uiteraard hebben wij besloten een ambulance in te zetten en na een oproep op onze app dat we een chauffeur/bijrijder zochten was de oplossing snel gevonden.

Hans en Henri meldden zich aan en zodoende kon de rit gereden worden. Het steenmartertje is om 17.00 uur afgeleverd in Zundert en kan nu verder revalideren. Wildopvang.nl, Wildopvang Haaglanden heel hartelijk dank voor het in ons gestelde vertrouwen en voor het steenmartertje…….

Het ga je goed, hou je taai en groei goed door.