(Bron / foto’s: Joyce Vermue)

Afgelopen donderdag mocht ik gespreksleider zijn bij Atelier Van Gogh van het Van Gogh Nationaal Park. In het Van Abbemuseum voerden we het gesprek over de kwaliteit van ons landschap als vestigingsvoorwaarde. Hoe zorgen we dat Van Goghs liefde voor de natuur onze gids gaat zijn als we investeren in woningen, wegen en economie.

Een mooi programma met inleidingen van Martijn van Dam en Tim van Hattum en een tafelgesprek met Harwil De Jonge (Heijmans Vastgoed), Annemarie Moons (Yuverta), Giovanni Wouters (Metropoolregio Eindhoven) en Hendrik Hoeksema (ZLTO) over het belang van een Nationaal Park voor een topeconomie. Voorzitter van het Samenwerkingsverband van Nationale Parken Gijs de Kruif sloot af met een reflectie en onze dichter bij Van Gogh NP Rick Terwindt had het laatste woord.

De kans is groot dat het Van Gogh NP het eerste nationale park nieuwe stijl wordt. We mochten die middag bekend maken dat de officiële aanvraag is ingediend.

Martijn van Dam, voorzitter Van Gogh NP: “Met Van Gogh Nationaal Park willen we het Brabantse land weer net zo mooi maken als in de tijd dat Vincent van Gogh het schilderde. Maar we zijn bijna anderhalve eeuw verder dus natuur en landschap zijn veranderd. We willen dat weer sterker en mooier maken, samen met boeren, ondernemers, bedrijven, natuurorganisaties en overheden. Daardoor kunnen boeren en bedrijven profiteren en laten we zien dat natuur, landbouw en economie hand in hand kunnen gaan. De officiële status van Nationaal Park gaat daarbij helpen.”

Meer lezen over Van Gogh Nationaal Park?

https://lnkd.in/e8tyw7iy