(Bron / foto’s: Tuin Toer Zundert)

Zondag 7 juli van 10.00 uur tot 17.00 uur te bezoeken Klein Ekeby, Moersebaan 22 Klein Zundert. Een van de 10 tuinen die meedoen aan de TuinToer.

“Ontdek Corso tijdens Tuintoer Zundert!”

Te midden van de landgoederen de Moeren, Wallsteijn, Buisse Heide en natuurgebied De Reten, ligt onze tuin Klein Ekeby. Dit jaar wederom een nieuwe verrassing: Wat te denken van een imposant bouwwerk als blijvende herinnering aan Corso 2023 !

De tuin kenmerkt zich door een besloten deel rondom het huis met een sterke haagstructuur en daarbinnen bloemrijke borders, boomgaard en kweektuin. Buiten de hagen richt de tuin zich het omringende landschap, met een balans tussen weelderige, kleurrijke borders en natuurlijke bloem- en grasweides. Hierdoor is de tuin een walhalla voor wel 15 verschillende vlindersoorten.

Verder een bijzonder model tuinkas en een 12 meter lange rozenpergola.

In de tuin zijn meer dan 300 soorten vaste planten aanwezig, waarvan de meeste voorzien zijn van een naambordje. Ook dit jaar weer de verkoop van bijzondere planten die zich bewezen hebben als uiterst betrouwbaar. Onder andere veel soorten Hemerocallis en bijzondere Persicaria’s.