(Bron/foto’s: Marlies Daamen voor Rijsbergen Digitaal)


Op maandag 17 juni was het weer een drukte van belang bij het Kaffee in Rijsbergen.

125 gelukkige mensen hadden een kaartje weten te bemachtigen voor deze gezellige avond georganiseerd door het Gidsencollectief.
Na een wandeling door het hele dorp nam onze gids Edwin Mathijssen ons mee naar de familie Voermans. Hier traden vader Arie en zoon Mart eerst voor ons op …later kwam Yvonne Jochems erbij voor de zang.

Na een kwartier moesten we weer de straat op.
Na een flinke omweg kwamen we terecht in de tuin van Toine en Chantal. Hier deed Rene Molenaar uit de doeken hoe hij een script maakt voor een film en hoe die film dan wordt opgenomen. Een kwartier is zo om he dus hup naar het volgende adres.

Nu kwamen we terecht op het pleintje aan de Hofdreven
Hier was een kleine camping ingericht waar John Roks en Mieke Toussaint ons trakteerden op een stukje cabaret met mooie liedjes en gitaarspel van John.

Daarna weer terug naar de Kerkakkerstraat waar Joyce Oomen woont.
Zij is met haar bedrijf Blooming Business bekend door heel Nederland. Denk dan aan de mooie bloemperken bij o.a. de Efteling en Toverland.
En heel recent kwam het mooie bloemperk bij het monument aan het van Goghplein in Zundert tot stand onder haar leiding.


Op naar ons laatste adres en dat was heel verrassend onze eigen Bavokerk.
Hier stond Ad de Klerk ons al op te wachten om een warm betoog te houden over de prachtige glas on lood ramen, maar ook over kardinaal Frankenburg.
Het is zo ontzettend jammer dat onze mooie kerk met al die kunstschatten gesloten gaat worden. Na een lange wandeling kriskras door het dorp werden we terug verwacht bij het Kaffee.


Het was een zeldzame avond dus iedereen lekker op het terras met een drankje. Daar werden we nog verrast met een optreden van Janneke Vermunt en Ben van Dun.
Het was weer een supergeslaagde avond.
Zo byzonder om elk jaar weer 6 verschillende acts te vinden.


Bedankt Gidsencollectief en graag tot volgend jaar.
Marlies Daamen voor Rijsbergen Digitaal.