(Bron/foto’s: Het Kaffee)

Tijd voor bier!

De zomer is begonnen en wat is er dan lekkerder dan een heerlijk glas bier op een mooi terras.

Dit jaar organiseert de Rijsbergse Bier Unie een bierproeverij met als thema: België. De drie kleuren van de Belgische vlag komen overeen met de drie kleuren bier die tijdens deze middag geschonken worden.

Uiteraard zijn de details nog een verrassing want het gaat om een blind proeverij waarbij er gekeken, geroken en geproefd gaat worden om te raden welk bier er nou toch in dat glas zit.

Dit jaar is het geheel in een iets ander jasje gestoken door 3 rondes met 3 proefglazen bier te schenken. Ook kan er gekozen worden om een ronde over te slaan wanneer daar behoefte aan is.

Er is een speciaal moment voor een 10e proefglas bier, afkomstig van een lokale held. Welke dat is, blijft ook nog even een verrassing.

De proeverij wordt aangevuld met leuke quizvragen over bier, alcoholpercentages en het brouwproces. Deze middag worden er hartige lekkernijen geserveerd van lokale leveranciers en aan het einde van de dag is er een frietkar aanwezig.

Het evenement staat gepland op zondag 21 juli met inloop vanaf 13.00u en de proeverij start om 14.00u, later aansluiten is ook mogelijk. Het is gewenst om je op te geven via dezomerfeesten@gmail.com zodat je zeker een plaatsje hebt.

Dit alles vindt plaats op het terras en in de tuin van Het Kaffee, Sint Bavostraat 79 in Rijsbergen.

Uiteraard is het mogelijk om naast de proeverij ook het (bier)assortiment van Het Kaffee te raadplegen.

#hetkaffeerijsbergen#rijsbergsebierunie#zomerproeverij#belgischebieren#blindproeven#bourgondischgenieten