(Bron: Corso Zundert – Foto: Luzanne Foesenek-Roelands)

Dankwoord aan de bewoners van het Corso parcours

Stichting Corso Zundert bedankt alle Zundertse omwonenden aan het parcours die meehielpen met het verzorgen en opvangen van bezoekers.

Corso 2024 was een warme editie. Aan de ongeveer 50.000 bezoekers langs het parcours werd gedurende het evenement gevraagd goed op elkaar te letten. Omroepers vroegen niet voor niets aandacht om genoeg water te drinken, schaduw te zoeken en je in te smeren met zonnebrand. Ook aan de oproep om goed op elkaar te letten werd gehoor gegeven. Omwonenden toonden zich zeer gastvrij en behulpzaam bij (dreigende) onwel wordingen.

John Vriends, voorzitter stichting Corso Zundert: “Ik heb zoveel verhalen gehoord over omwonenden die onze bezoekers en vrijwilligers gastvrij opvingen dat ik het heel gepast vind om daar een hartelijk dankjewel voor uit te spreken. Ik ben daar ook eerlijk gezegd best wel trots op dat Zundert ook op deze manier haar saamhorigheid en gastvrijheid laat zien.” Er werd gezorgd voor schaduwplekken, rustplaatsen en verkoeling met sproeiers. Er zijn talloze voorbeelden van bezoekers, muziekkorpsen, figuranten, duwers, wagenbegeleiders en optochtvrijwilligers die opgevangen en/of verzorgd werden. Aan al die omwonenden en omstanders aan het parcours spreekt de organisatie van stichting Corso Zundert haar waardering uit.