Foto Ronald Havermans

(Bron: Zundert Breed – Foto’s : Ronald Havermans)

Wethouder Wesley van Steen opent de door Arjan Bakx ingerichte fototentoonstelling in het Museum de Weeghreyse. Onder belangstelling van corso prominenten haalde de wethouder samen met Bakx het doek van het bord.

De titel van de tentoonstelling is:

Maak een wandeling door het Zundert van ca. 1950!

“Zundert en Corso zoals het was!” Corso tussen 1936-1960.

Wat krijgt u te zien?

U krijgt te zien Zundert in de jaren 1936-1960… oude straatbeelden, oude panden, bekende (en minder bekende) personen, elektriciteitskabels op palen langs de weg, politie in pofbroeken, heel veel publiek en ja ook corso-wagens… en ook zoekplaatjes!

Het doel van de tentoonstelling?

Het doel is het maken van een virtuele wandeling in het Zundert van ca. 75 jaar geleden. Het proeven van de sfeer van weleer, jezelf verbazen over het publiek, discussie over… waar was dit nu precies? Wie is dit op de foto? Smalle straten, duizenden mensen, geen dranghekken … en vooral heel veel verdwenen gebouwen en veel gebouwen die er gewoonweg nog niet waren…

De foto’s zijn afkomstig uit de periode 1936-1960. Het betreft dus niet de foto’s van de optocht van één jaar. In deze jaren is het parcours met regelmaat aangepast, er zijn zowel straten bijgekomen als ook afgevallen. Bijna van alle straten waar het corso door heen is gereden zijn foto’s op de tentoonstelling. Bij de meeste straten “loop je van de ene in de andere foto”… je loopt dus door Zundert van ca. 1950.

Foto’s: Ronald Havermans