(Bron/foto: Vogelrevalidatiecentrum Zundert)

Ruimere openingstijden in de vakantieperiode!

In de maanden juli en augustus verruimen wij onze openingstijden voor bezoekers.

Je kunt dan op woensdag, donderdag en vrijdagmiddag van 13-16 uur én zaterdag en zondag van 10-16 uur een kijkje nemen in het centrum. Toegang is geheel gratis!

Wil jij oog in oog met een oehoe staan? Zien hoe een jong moederloos egeltje melk krijgt? Natuurlijk is het niet fijn dat deze dieren in een opvangcentrum terecht komen: ze horen thuis in de natuur. Maar als ze even niet voor zichzelf kunnen zorgen, zijn ze bij Vogelrevalidatiecentrum Zundert wel aan het juiste adres! In ons professionele opvangcentrum vangen we jaarlijks duizenden inheemse vogels en zoogdieren op die in nood zijn, met als doel ze zo snel mogelijk terug te zetten in de natuur.

In de educatieve tuin van het opvangcentrum zijn tal van grote verblijven gebouwd. Daarin kun je met eigen ogen zien dat de mereltjes, die als bijna kale kuikentjes binnengebracht werden, gaan vliegen. Maar er zijn ook andere zangvogels, roofvogels en uilen te zien in de verblijven. Daarnaast zijn er in het de hele tuin diverse educatieve onderdelen te vinden, zoals een Oehoe-gang, musterdhoop en bomenspel.

Binnen in de eerste opvang zie je bijvoorbeeld jonge egels en kleine zangvogeltjes die geduldig gevoerd worden. Ook volwassen dieren worden verpleegd: een aangereden buizerd, een bosuiltje dat in het prikkeldraad terechtkwam, een vergiftigd egeltje. Bij VRC krijgen ze een tweede kans.

Je kunt tijdens openingstijden een bezoekje brengen aan ons centrum. Voor groepen organiseren we lezingen, rondleidingen, workshops en kinderfeestjes.

Voor meer informatie verwijzen we je graag naar www.vrczundert.nl

Openingstijden juli en augustus:

Woensdag, donderdag, vrijdag: 13.00 uur – 16.00 uur

Zaterdag en zondag: 10.00 uur – 16.00 uur

Graag tot ziens!