(Bron/foto’s: Bibliotheek West-Brabant)

Vandaag bracht wethouder Judith Kuijpers van de Gemeente Zundert een bezoek aan de Taaloefengroep in de bieb in Rijsbergen!

Een diverse groep mensen, afkomstig uit verschillende werelddelen, komt hier wekelijks samen om Nederlands te oefenen. Wethouder Kuijpers begeleidde vandaag een van de subgroepen bij het lezen van de Start!-krant. Iedereen las een artikel hardop voor, waarna de lastige woorden werden besproken. Bijvoorbeeld “festival”, “waarschijnlijk” en het verschil tussen “ineens” en “opeens”. Toch lastig uit te leggen!

Judith Kuijpers heeft ‘Laaggeletterdheid’ in haar portefeuille. Om zelf een beeld te krijgen bij de activiteiten die de bibliotheek organiseert om laaggeletterdheid te verminderen, bracht zij eerder een bezoek aan het Taalcafé en het inloopspreekuur Digi-Taalhuis. Zij vertelde toen:

“De Nederlandse taal spreken, lezen en schrijven is zo belangrijk voor mensen om mee te doen in de samenleving. De taal leren is een kwestie van oefenen, oefenen, en nog eens oefenen. En dat is iets wat hier wekelijks gebeurt.”

Wij én de deelnemers vonden het ontzettend leuk om wethouder Kuijpers te mogen ontvangen in de bieb!