(Bron/foto: de Hofdreven)
De Hofdreven, wat een avontuur. In het pand waarin ik geboren ben, een restaurant neer proberen te zetten wat een dorpje als Rijsbergen, mijn Rijsbergen, waard is.
We begonnen met verbouwen en trokken met al onze ziel en zaligheid in het pandje aan de St Bavostraat numero 30. En het ging goed. Lovende recensies in de krant. Wind in de zeilen, en het het halve dorp op bezoek. .
En toen weer open in Breda. Ook de Hofdreven, de plek waarin we in korte tijd zoveel van waren gaan houden, hielden we erbij. mijn liefde Marjon, gastvrouw in Rijsbergen, ik de chef in Breda, een mooie verdeling. We vonden in Mark Pijnenborg een fantastische chef en stippelden een koers uit.
Toch bleek dat ik heel goed kan jongleren, met drie ballen, maar niet met zeven.
Met een traan, en een lach, met trots en met schaamte, besef ik me dat ik niet allebei kan. En daarom gooi ik de deur van de Hofdreven weer dicht. .
Met één schip de oceaan over of stranden in de Noordzee met twee, Ik ga zorgen dat mijn schip, restaurant Pellens, de overkant gaat halen.
Liefste groeten,
De kapitein