Kanjer wens nederland

Op de pagina van Kanjer Wens Nederland kwamen we deze dappere dame uit Rijsbergen tegen. Wat een goeie actie van Farah ! Top gedaan van deze kanjer

Farah (10 jaar) hoorde via sociale media dat verschillende stichtingen in geldproblemen komen door corona. Ze hoorde dat er minder gedoneerd wordt en kwam bij het horen hiervan meteen zelf in actie. Haar goede doel was snel duidelijk. Dat werd Kanjer Wens Nederland.
Ze bedacht zich geen moment en begon met zelf kaarten maken en deze voor € 0,50 per stuk te verkopen. Voor Farah een dubbele uitdaging, want naast het zo veel mogelijk geld op willen halen, kost het haar door een ernstige spierziekte veel energie om een kaart te maken.Farah is graag onder de mensen en dit werkte nu in haar voordeel. Ze benaderde iedereen uit haar directe omgeving met de vraag “Ik ben een actie begonnen voor Kanjer Wens Nederland. Wil je een zelfgemaakte kaart kopen?” Daarbij kreeg men zelfs nog de keuze in kleur van de kaart en de optie met of zonder eigen naam erop. Familie, vriendinnetjes, leerkrachten, therapeuten, buren, verzorgers… Niemand werd overgeslagen.

En zo droeg iedereen een steentje bij aan haar actie. Als dank voor de bestelling deed Farah er namens zichzelf en Kanjerwens ook nog een bedankkaartje bij. De kaartenactie bracht uiteindelijk het mooie bedrag op van € 43,80.Maar… daar bleef het niet bij. Want Farah kreeg heel januari de kans om bij Plus van Eekelen in Rijsbergen de opbrengst van ingezamelde statiegeldbonnetjes aan een goed doel te laten doneren. Ook nu dacht ze aan Kanjerwens. Ze zorgde voor een mooie poster om de klanten te motiveren hun statiegeldbonnetje in de bus voor het goede doel te doen in plaats van in te leveren bij de kassa.
Rijsbergen is maar een klein dorp en daarom was Farah enorm verrast over het bedrag dat begin februari bekendgemaakt werd. De dag erna zocht Farah in de vroege ochtend meteen via videobellen contact met Peter om hem er vol enthousiasme over te vertellen. De opbrengst van haar statiegeldactie bedroeg namelijk maar liefst € 256,20. Wat met het geld van haar kaartenactie daarbij opgeteld neerkwam op precies € 300,=!Een paar dagen later zocht vrijwilligster Daphne, Farah persoonlijk op om haar namens Kanjer Wens Nederland te bedanken voor haar acties en dat mooie geldbedrag in ontvangst te nemen.

Verslag geschreven door Inge, moeder van Farah.
(Bron: Kanjer wens nederland – Inge moeder van Farah – Zundert Breed)

Kanjer wens nederland
Kanjer wens nederland