Ontwerp 2021 : Zwaar geschut 2.0

Het corona-virus blijft ons dagelijks leven beïnvloeden en vrijheden blijven erg beperkt. Helaas zien we onvoldoende aanknopingspunten om te kunnen zeggen dat we Zwaar Geschut dit jaar op straat gaan zetten. Tot zo ver het slechte nieuws!

Het goede nieuws is dat we dit jaar sowieso iets gaan bouwen! En laten we hopen dat we hier zo snel mogelijk mee kunnen beginnen, want wat hebben we er zin in. Als bestuur hebben we besloten dat 3 wagens met veel beweging en figuratie in deze tijden onmogelijk zijn, in goed overleg met de ontwerpers zijn zij terug gegaan naar de uitgangspunten van ‘Zwaar Geschut’; de kunstwerken van Jean Tinguely.

Zoals bekend hebben de ontwerpers de kinetische kunst van Jean Tinguely als uitgangspunt genomen voor ‘Zwaar geschut’. Vanuit hetzelfde uitgangspunt zijn Jeremy en Brian bezig om Zwaar geschut te herzien en te vertalen naar een ‘2.0’ versie, een ontwerp dat we kunnen down-dan wel upgraden naargelang het mogelijk is om te bouwen. Op een later moment zal de originele maquette gepresenteerd worden samen met de nieuwe ideeën en plannen voor Zwaar Geschut 2.0.

(Bron en foto : Buurtschap Rijsbergen)