Foto: Twan van Duijnhoven

Al vele jaren zijn er in de Oranjestraat te Rijsbergen klachten geweest over de straat. Met name klachten over het trottoir tussen de twee Nassaustraten en over de snelheid waarmee in de straat wordt gereden door auto’s en motoren. De bomen die daar staan hebben door de worteldruk zoveel schade aan het trottoir en de weg veroorzaakt, dat het een keer zover moest komen dat er een flinke struikelpartij gebeurde. Daarnaast veroorzaakten de wortels van de bomen verstoppingen in de riolering van sommige huizen.

Foto: Twan van Duijnhoven

Inmiddels is het zover dat er een complete reconstructie van de Oranjestraat gaat komen. Vandaag op dinsdag 9 maart 2021 is de start gemaakt met het kappen van de bomen. Vervolgens worden eerst een aantal leidingen verplaatst en dan kan het totale reconstructieproject beginnen.

Foto: Twan van Duijnhoven

De start van de reconstructie is volgens de gemeente Zundert gepland zo rond mei/juni 2021. En het wordt na die reconstructie een mooie, milieuvriendelijke en veilige straat. Een geschakelde weg met diverse groenstroken met nieuwe bomen en parkeervakken voor auto’s. De bomen die aangeplant gaan worden zijn: Celtic Occidentalis, de Pyrus Calleryana ‘Chanticleer’ én de Liquidambar Styraciflua ‘Worplesdon’. Meer informatie over de reconstructie van de Oranjestraat te Rijsbergen is te vinden op:

https://www.zundert.nl/oranjestraat

(Bron, foto en verslag : Twan van Duijnhoven)