Vanwege het Coronavirus gaat de Boerendag in Rijsbergen ook in 2021 op de eerste zaterdag van augustus niet door. Toch zit de organisatie niet stil en wordt in de ‘Karkooi’ hard gewerkt aan de inrichting van het landbouwmuseum. De sfeer van de boerendag op 1 dag, is binnenkort het hele jaar door te beleven.

Op dit moment laat de actuele situatie rondom het coronavirus nog geen enkel evenement toe. Dat maakt het voor de organisatie van Boerendag Rijsbergen ingewikkeld op welke manier er een veilig en verantwoord evenement georganiseerd kan worden. “Op dit moment is het erg onduidelijk, hoe de situatie ervoor staat op de eerste zaterdag van augustus: Welke maatregelen zijn er op dat moment en kunnen we dan al grote bezoekersstromen ontvangen?. Wat betekent dit voor de financiële situatie van ons evenement?”

De organisatie ziet geen mogelijkheden om het evenement te verplaatsen naar een later moment in het jaar. Om deze redenen is besloten om het evenement voor dit jaar te annuleren. Dit geldt voor het gehele evenement op 7 augustus, de afterparty en het geplande nieuwe zondagprogramma op zondagmiddag 8 augustus 2021.

Boerendagrijsbergen

(Bron: boerendag rijsbergen – Foto: Erwin martens)