Home Geen categorie Werkzaamheden Oranjestraat

Werkzaamheden Oranjestraat

2007

Bijdrage door: Twan van Duijnhoven

De werkzaamheden in de Oranjestraat maken vorderingen. Het rooien van de bomen duurt wat langer dan voorzien was. Met name de stronken van de bomen zorgen voor die vertraging. De afgelopen drie weken zijn diverse werkers zeer intensief bezig om alles zo goed als mogelijk is en zonder problemen op te lossen. De overlast beperken ze tot een minimum.

Foto: Twan van Duijnhoven

De bomen in de Oranjestraat zijn in de jaren zeventig van de vorige eeuw boven op de diverse leidingen geplant. En de impulsieve groei de afgelopen 45 jaren heeft ervoor gezorgd dat de stronken en de wortels van de bomen de diverse leidingen (gas, elektriciteit, kabel, telefoon, water) omarmd hebben. Met een uiterste zorgvuldigheid gaan de werkers aan de slag om de stronken en de wortels zoveel als mogelijk is te verwijderen. Eerst wordt het zand rondom de boom weggezogen en vervolgens worden de stronken weg gefreesd. Dat dit niet op alle plaatsen volledig kan, is gezien onderstaande foto’s onvermijdelijk.

Foto’s: Twan van Duijnhoven