Een bijdrage van Eefje Damen.

Stichting Met je hart Zundert is er voor ouderen die veel alleen zijn. Onder anderen door bijeenkomsten te organiseren waarbij de ouderen elkaar ontmoeten, kunnen deze elkaar leren kennen om elkaar daarna misschien vaker op te zoeken.

Na de lange lockdowns en maatregelen was het afgelopen week eindelijk weer eens mogelijk om zo’n stamtafel te organiseren. Verdeeld over 2 dagen ontving de stichting 60 gasten die mochten genieten van een goed verzorgde lunch bij De Bocht Wernhout.

Met tomatensoep vooraf, en een overdaad aan worstenbrood, kroketten, kaas, zult, vleeswaar en bloedworst mag het een uitgebreide lunch worden genoemd. En dan was er ook nog ijs met slagroom als toetje. De ouderen genoten zichtbaar van al dat lekkers, en misschien nog wel meer van het gezelschap. Er werd vaak hard gelachen en soms was er zelfs een traantje van geluk. En dat was dan weer genieten voor de vrijwilligers die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt, samen met niet te vergeten de sponsoren.

De stichting zou heel graag nog meer ouderen helpen met dit soort uitstapjes en “gewoon” een beetje aandacht voor de ouderen, en daarom zijn zij nog op zoek naar meer vrijwilligers. Lijkt het jou ook leuk om een steentje bij te dragen aan het geluk van een ander? Neem dan even contact op met de stichting via e-mail metjehartzundert@gmail.com of bel 076 8892124.

(Foto’s: Poppe fotografie)