(Bron: Bode zundert / Foto: Ton Knapen)
Door: Addo Sprangers

De badmintonclub voor 50-plussers, Fifty Fit, is lange tijd gesloten geweest door de pandemie, maar is na anderhalf jaar eindelijk weer open. Iedereen vanaf vijftig jaar is welkom om op dinsdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur gezellig in competitie verband te badmintonnen. “Iedereen was er meteen weer,” aldus bestuurslid Adrie Frijters. 

De club is in 1998 opgericht door de gemeente Zundert om vijftigplussers meer te laten bewegen. Adrie Frijters zit al vijf jaar in het bestuur, ook wel stuurgroepje genoemd, van de club. Ze is in 1998 meteen lid geworden en nog steeds sport ze elke dinsdagochtend met plezier. “Het is zo’n leuke club,” vertelt Adrie. 

Al jaren trouw lid

Vijf jaar geleden vertrok een bestuurslid en dus was er nieuwe assistentie nodig. Adrie meldde zichzelf aan en werd gekozen om mee te overleggen over belangrijke zaken voor de club. Ze houdt enorm veel van badminton en speelt het al tientallen jaren. 

“Ik begon bij de badmintonclub in Zundert, maar daar veranderde de sfeer uiteindelijk waardoor ik het totaal niet meer naar mijn zin had. Ik ben gestopt en in 1998 werd gelukkig Fifty Fit opgericht, daar ben ik meteen lid van geworden,” herinnert Adrie zich.  Afgezien van een paar jaren waarin ze een cursus volgde, is ze de club de hele tijd trouw lid gebleven.

Alsof het nooit anders was

De club werd afgelopen zomer heropend en dat voelde volgens Adrie meteen als vanouds. “De eerste keer dat we weer mochten, zagen we echt de behoefte. Iedereen was er meteen weer en had er zin in,” glimlacht ze. Het stuurgroepje kreeg ook vaak mailtjes van leden die dolgraag wilden badmintonnen. Des te leuker was het moment waarop het eindelijk weer kon. “Er was gelijk een leuke sfeer.” 

Nieuwe leden zijn altijd welkom

Aangezien de leden ook steeds ouder worden, zijn er veel afgehaakt de laatste jaren. Momenteel zijn er zeventien leden, maar dat is weleens meer geweest. Adrie doet dan ook de oproep dat iedereen altijd welkom is. “Het is echt een gezellige club. We hopen dat we nieuwe leden kunnen aantrekken, die ook zin hebben om te badmintonnen,” aldus Adrie Frijters, bestuurslid van Fifty Fit.