Bijdrage van Twan van Duijnhoven
(Bron/foto’s : Twan van Duijnhoven)

Op donderdag 16 september 2021 werd begonnen met de reconstructie van de Oranjestraat. Het is een volledige reconstructie waarbij de oude riolering verwijderd en vervangen wordt door een gescheiden rioleringsstelsel.
Hierbij kan het regenwater weer in het grondwater infiltreren.

Daarnaast worden de trottoirs en de weg vernieuwd waarbij meer ruimte komt voor parkeervakken en voor groen. Ook de oude verlichting wordt vervangen door energiezuinige verlichting. Kortom een volledige reconstructie.
Inmiddels is de eerste fase al ver gevorderd en is Gommers Grondwerken gestart met de tweede fase.

De eerste fase liep vanaf de Ettenseweg tot net voor de Wolfsheining. De tweede fase gaat vervolgens door tot en met de eerst ingang naar de Nassaustraat. De gehele reconstructie neemt nog een geruime tijd in beslag en wel tot eind juli 2022.
Uiteindelijk komt er een mooie klimaatvriendelijke straat voor terug.