Fort Oranje

(Bron: Internetbode – Zundertse Bode / Foto: Addo Sprangers)
Door: Addo Sprangers

Gemeente Zundert heeft op 29 oktober de eigenaren van de voormalige camping Fort Oranje verzocht om de openstaande facturen binnen twee weken te betalen. Doen zij dit niet, dan zal de gemeente Zundert het proces voor openbare verkoop van de grond in gang zetten.

In de zomer van 2017 nam de Gemeente Zundert het beheer van voormalig camping Fort Oranje over en sloot zij de camping. Dit resulteerde onder meer in een langlopend juridische procedure, de bodemprocedure, waarover de rechtbank op 15 mei van dit jaar de Gemeente Zundert in het gelijk heeft gesteld. 

Logische stap

De Gemeente Zundert heeft de kosten voor de overname en sluiting van camping Fort Oranje, in totaal ruim vijf miljoen euro, in rekening gebracht bij de eigenaren van voormalig camping Fort Oranje, en herhaaldelijk gevraagd om te betalen. Tot op heden hebben zij de facturen nog niet betaald. De Gemeente Zundert heeft daarom op 29 oktober de eigenaren verzocht om binnen twee weken de openstaande facturen te betalen. Doen zij dit niet, dan zal de Gemeente Zundert het proces voor openbare verkoop van de grond in gang zetten. De Gemeente Zundert spreekt van ‘een logische stap in een langdurig proces’.

Toekomst

Toen de Gemeente Zundert op 23 juni 2017 het beheer van de Rijsbergse camping Fort Oranje overnam, was het haar direct duidelijk dat de erbarmelijke leefomstandigheden en de veiligheidssituatie op de camping noodzaakten tot actie. Samen met de hulpdiensten werd toen besloten tot sluiting van de camping. Bewoners moesten op zoek naar andere woonruimte. Vanaf dat moment is gefaseerd gewerkt aan het verplaatsen van de bewoners. Nu de camping al enkele jaren zo goed als leeg is (slechts een handjevol seizoensgasten die de grond onder hun caravan hadden gekocht, mocht blijven), is de Gemeente Zundert bezig met de toekomst van het terrein, zonder dat zij hierover concrete uitspraken wil doen. De eigenaren van Fort Oranje, Cees Engel en zijn zoon Jan, lieten al eerder weten geen boodschap te hebben aan de claim van de Gemeente Zundert. Sterker nog: zij willen vijf miljoen euro aan schadevergoeding zien van de Gemeente Zundert.