(Bron/foto: Dorpsgidsen collectief)

Na een periode van begrijpelijke stilte gaat het Dorpsgidsen Collectief aan de slag om haar activiteiten weer op te starten. Nadat we eind 2019 een PRET handdruk van de Gemeente Zundert mochten ontvangen, werden onze activiteiten vervolgens vanwege corona geannuleerd.

In 2020 en 2021 geen dorpskwis “Rijsbergen, ons dorpje”, geen Kulturele Kermis Karroesel en niet of nauwelijks rondleidingen waar het gevolg.Voor 2022 zijn de activiteiten volop in voorbereiding.
Dorpsrondleiding Historische kilometerVanaf eind maart 2022 wordt gestart met de rondleidingen: Een gezellige wandeling van ca 1,5 uur genaamd Historische kilometer door de kom van Rijsbergen.

Uitleg over de wetenswaardigheden van ons dorpje en een bezoek aan onze mooie St Bavokerk behoort ook tot de mogelijkheden. U krijgt dan uitleg over de historie van dit gebouw.

Dorpskwis: “Rijsbergen, ons dorpje”Na 2 jaar stilte hopen we op vrijdagavond 15 april 2022 voor de 13e keer de kwis “Rijsbergen, ons dorpje “ te kunnen organiseren. Plaats van handeling Het Kaffee in Rijsbergen. De deelnemers kunnen deze datum alvast in hun agenda noteren.

Kulturele Kermis Karroesel
Voor de vaste deelnemers inmiddels ook al weer een traditie geworden. Op maandagavond tijdens het kermisweekend een avondwandeling in en rondom de kom van Rijsbergen, waarbij op verassende locaties dorpsgenoten ons meenemen in hun bijzondere hobby of kulturele activiteit.

Voor 2022 hebben we maandagavond 20 juni 2022 op de kalender gereserveerd.