(Bron/foto: op goede grond)

Bosje Bomen

Naar aanleiding van het babyboom project, waarbij we vijf net geënte boompjes voor 25 euro aanbieden, hebben wij het “Bosje Bomen” bedacht.
Het babyboom project beantwoordt zeer goed aan ons doel: het verspreiden van oude fruitrassen.
Omdat u geen rassen kiest, maar eigenschappen die u wenst van het fruit, kunnen wij ook de minder bekende oude rassen verspreiden.

Kiest u bijvoorbeeld een fris smakende vroege appel dan kan ik kiezen uit meer dan 10 verschillende fris smakende vroeg rijpende appelrassen die wij hebben staan.
Zo worden al deze rassen ook verspreid.Voordeel voor u: u krijgt 5 fruitbomen waar fruit aan komt met de eigenschappen die u wenst, hoogstam half of laagstam, met de juiste onderstam voor uw grondsoort, voor een lage prijs.
Nadeel is dat de boompjes hun eerste jaar wat extra zorg vragen en beter niet direct op hun definitieve plek uitgeplant kunnen worden. Ze zijn zo klein, je raakt ze kwijt in hoge begroeiing.

Zo kwamen wij op het “Bosje Bomen”. Dit bestaat uit 5 jonge bomen van 1 of 2 jaar die al wel boven het gras uitkomen , niet de verzorging van de net geënte bomen vragen en direct op hun definitieve plek geplant kunnen worden.
U kunt kiezen uit verschillende bosjes:
*het perenbosje met 5 perenboompjes, 3 handperen waarvan de rijping verdeeld is over het jaar en 2 stoofperen
*het appelbosje met 5 appelbomen met divers gebruik en verschillende rijpingstijden zodat u het gehele jaar van appels kunt genieten.
*het ciderbosje met 3 appels en twee peren voor een geweldige cidermix.*het jammix bosje met een appel, een peer, een kweepeer, een framboos en een mispel.

U kunt zelf aangeven of u hoog-, half-, of laagstam boompjes wilt.
Ook wil ik graag weten op welke grondsoort de boompjes worden geplaatst. Dit om de juiste onderstam te kiezen.Deze bosjes kunt u voor 50 euro bij ons op de kwekerij, op komen halen vanaf half oktober tot begin maart.

Natuurlijk kunt u, zowel voor de babybomen als ook de jonge bomen kiezen voor bepaalde rassen.
Wij rekenen dan 2,50 euro extra per boompje.

Mee doen? Mail naar info@op-goede-grond.nl en help mee om de oude fruitrassen voort te laten bestaan.

Klik hier voor de Facebook pagina
Klik hier voor de website