(Bron/foto: Aopelaanders)

Beste Aopelaanders

Zoals met het laatste bericht beloofd zouden we in januari verder terugkomen omtrent onze standpunten richting Carnaval 2022. Laten we dan gelijk met het positieve nieuws beginnen, er is namelijk nog nergens een streep door gezet! Maar helaas ziet het er ook zeker naar uit dat het geen normaal carnaval gaat worden, zoals verwacht, dus vandaar hoe nu verder. 

Als eerste de Bonte Avond, zoals al benoemd in de laatste mail gaat deze niet in februari plaats vinden, maar gelukkig hebben we van alle kanten de medewerking gevonden om deze in april plaats te laten vinden en dan namelijk van 8 tot en met 17 april (1ste paasdag). Verdere info zal later via de carnavalskrant en social media gedeeld worden, maar noteer deze data alvast in je agenda. 

  • Daarna volgt natuurlijk carnaval zelf. Dit blijft momenteel een lastig verhaal aangezien er vanuit Den Haag nog geen berichten zijn over de periode na 25 januari, maar de gemeente geeft al wel aan dat we er zeker rekening mee moeten houden dat de optocht zoals normaal niet kan plaats vinden. Omtrent dit punt willen we graag ook een online meeting houden met de wagenbouwers en alle overige geïnteresseerde voor een optocht of een alternatief/alternatieve datum, en wel namelijk op donderdag 20 januari om 20:00.   

  • Maar mbt carnaval zelf blijft onze insteek wel carnaval hoort gevierd te worden op de datum zoals het hoort en dat betekent dus 40 dagen voor Pasen dus in het weekend van 27 februari. Helaas zullen er dit weekend nog wel allerlei maatregelen gelden, hier zullen we ons dan zeker ook aan gaan houden. Dit betekent waarschijnlijk ook dat de exacte invulling pas op het laatst duidelijk zal zijn. Hierin gaan we daarom flexibel acteren. Zaken die we in ieder geval op willen pakken zijn bv de Straat-Huis versier wedstrijd, een kindermiddag, en zeker ook wel een live activiteit met de verenigingen. Maar zoals al gezegd hoe en wat, dat zal nog moeten blijken. Hierover willen we ook nauw contact houden met de kasteleins, want hopelijk mogen zij dan ook meer en kunnen we dan samen een mooi programma weg zetten. Ideeën zijn natuurlijk altijd welkom en kunnen de 20ste ook aangedragen worden. 
  • De optocht, ja zoals al gezegd is dit een lastige, maar we willen er samen met de deelnemers wel alles aan doen om tot onze belofte van een jurering te komen. Hiervoor willen we dus met de deelnemers het gesprek aan gaan mbt een aantal opties: 

  • Een activiteit op zondag 27 februari, een tentoonstellingsterrein, een stilstaande optocht, jurering op locatie; 
  • Een optocht op 1ste paasdag 17 april.
  • Voor beide opties zijn we al in gesprek met de gemeente en willen we het mogelijk verder uit gaan werken. Maar voor we hier meer tijd in gaan steken wilden we ze eerst graag bij jullie, de optochtdeelnemers, polsen. En hier geld ook weer zijn er andere ideeën laat het weten dan kunnen we ze mee nemen naar de gemeente en in ons overleg op 20 januari. 
  • Voor de kinderoptocht kunnen we een gelijk traject gaan uitzetten, maar dit laten we ook even afhangen van de insteek voor de grote optocht en de ontwikkelingen van de richtlijnen. 
  • Dan zijn er natuurlijk ook nog verenigingen en andere groepen mensen die al veel tijd in een leuk lied hebben gestoken. Hiervoor willen we zeker nog een podium gaan bieden. Want wij willen ook heel graag nog een carnavalslied 2022 gaan presenteren. Voor de invulling hiervan wachten we de volgende persconferentie af. Maar indien mogelijk zitten we hier te denken aan de week voor carnaval zaterdag 19 februari of ergens met carnaval zelf. 

Zoals jullie kunnen lezen zijn we in ieder geval nog met genoeg ideeën bezig en voordat we hier nog meer tijd in gaan steken wilden we toch graag even bij jullie polsen hoe jullie er in staan. Mocht je geïnteresseerd zijn in de teams-meeting op donderdag 20 januari 2022 om 20:00 stuur dan even een mailtje naar info@aopelaanders.nl. Dan zorgen wij dat jullie hierbij kunnen aanhaken. Graag wel je reactie uiterlijk dinsdag 18 januari. 

Mocht je vooruitlopend al vragen hebben of onbekend zijn met een teams-meeting laat het dan ook even weten.  Dan kijken we hoe we hier invulling aan kunnen geven. 

Met carnavaleske groet

 CV de Aopelaanders