Bron: Kennedymars Rijsbergen – Foto’s : Cees Bol en Marieke Hanegraaf)

Bijdrage van Twan van Duijnhoven

Op vrijdag 17 juni om 22.00 uur start de Kennedymars van Rijsbergen, de 57e editie alweer.
Dit jaar weer vanuit de Koutershof. Velen hebben deze wandeltocht van 80 km al eens uitgelopen. Ook deze oud-deelnemer uit Rijsbergen die ik vorige week toevallig sprak.
Nu hij met pensioen is had hij onder andere als doel om voor de vierde keer de Kennedymars te volbrengen. De laatste keer was al weer zo’n acht jaar geleden. Inmiddels is hij begonnen met trainen. Om het hem wat makkelijker te maken heeft hij de routebeschrijvingen van de Kennedymars 2021 van mij ontvangen. Zo zie je maar, je bent nooit te oud om deze fantastische ervaring (nog) een keer mee te maken.

Ben je getriggerd om de uitdaging aan te gaan, kijk op onze website www.kennedymarsrijsbergen.nl of neem contact op met mij voor wat nadere informatie. Op onze website vind je de contactgegevens, maar ook diverse wandeltips om goed voorbereid aan de Kennedymars te beginnen.

Anekdote van die oud-deelnemer: “Bij de laatste keer had ik bij de post op Achtmaal (66 km) enkele grote blaren. De EHBO zei: Nou dat wordt een probleem voor je. Mijn reactie: zeg maar als het beter is dat ik moet stoppen, want dan loop ik terug naar de start.”

Uiteindelijk heeft hij op karakter de tocht volbracht. Pijn is tijdelijk, opgeven is permanent.