(Bron/ foto’s : Zundert Breed)

Gebroeders Slootmans zetten zich in voor Stichting Hartekind!

Wij zijn de broers Jeroen en Jasper Slootmans. Enkele jaren geleden hebben wij beiden een nieuwe hobby ontdekt, sindsdien kun je ons regelmatig op de racefiets tegenkomen.
Met deze gezamenlijke hobby gaan wij ons best doen om zoveel mogelijk op te halen voor Stichting Hartekind.

Waarom wij ons juist voor dit goede doel inzetten? Op 20 december 2020 is Daan, het zoontje van Jasper, geboren. Tijdens de zwangerschap was al duidelijk dat Daan geboren zou worden met een hartafwijking. Vele onderzoeken en controles volgden en nog voor zijn eerste verjaardag heeft hij een open hart operatie ondergaan. Op een kleine restafwijking en een mooi litteken na heeft Daan er niets aan overgehouden. De verwachting is dan ook dat Daan er in zijn verdere leven geen last van zal hebben.Dankzij de medische experts in het ziekenhuis is Daan met succes geopereerd. De controles zullen blijven, maar in plaats van één keer per maand is dat nu nog maar één keer per jaar

Helaas hebben niet alle kinderen met een hartafwijking het geluk om net als Daan met succes geholpen te worden. Maar ieder kind verdient het toch zeker wel om zo’n kans te krijgen net als Daan? Daarvoor is onderzoek, heel veel onderzoek nodig.
Dat is nou net wat Stichting Hartekind doet. Zij zetten zich in voor het vergroten van de overlevingskansen van hartekinderen en het verbeteren van kwaliteit van leven. Stichting Hartekind financiert levensbelangrijk onderzoek, organiseert en ondersteunt evenementen en initiatieven voor dit doel en geeft voorlichting aan ouders. Zo werken ze aan een wereld waarin hartekinderen onbezorgd kind kunnen zijn!

Hoe wij dat gaan doen? Wij gaan van 19 tot en met 23 september naar de Pyreneeën om daar mee te doen aan de “Hartekind Ride Pyrenees”.
Dit is een vijfdaagse fietstocht door de Pyreneeën, iedere dag een andere etappe. Hierbij zullen we meerdere iconische cols, bekend van de “Tour de France” beklimmen.
Hiermee proberen wij zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting Hartekind. Hoe meer geld, hoe meer onderzoek zij kunnen doen naar kinderen met een hartafwijking. Zo kunnen er in de toekomst hopelijk meer kinderen succesvol geholpen worden, net als Daan.

Helpen jullie ons mee om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting Hartekind?!
Doneren kan via https://www.hartekindridepyrenees.nl/team-slootmans