Foto: Jasper Coremans van CV de Aopelaanders (Foto: Anko van Gils)
Door:Addo Sprangers

(Bron: internetbode – Foto: Anko van Gils)

 In ’t Aopelaand vieren ze carnaval dit jaar dubbel: de echte leutliefhebbers kunnen niet alleen deze week aan de bak, ook hebben ze de naar Eerste Paasdag verplaatste Kinderoptocht en Grote Optocht nog tegoed.

“Terwijl ook de eerder al naar april verplaatste Bonte Avonden weer een leuke opwarmer zijn voor de optochten,” vult Jasper Coremans namens CV De Aopelaanders aan. “Een mooie ‘finishing touch’ in een heel bijzonder jaar.

In een bijeenkomst met de optochtdeelnemers een tijdje terug maakten de wagenbouwers duidelijk de wagens niet op tijd te kunnen afkrijgen.
Toen kwamen we als alternatief uit bij Eerste Paasdag, waar ook de loopgroepen voor openstonden. Uiteindelijk een mooi bonus, want nu hebben we in ‘t Aopelaand dubbel feest. Het carnavalsfeest dat we vorig jaar niet konden vieren, vieren we nu dubbel. Dat carnaval doorgaat, is hopelijk alleen maar goed voor de jeugdige aanwas. Die is ook nodig. Je moet proberen de jeugd warm te krijgen voor het carnavalsfeest en te behouden voor ‘t Aopelaand.”

Zelf is Jasper Coremans straks vijf dagen op pad.
Dat geldt ook voor de nieuwelingen binnen CV De Aopelaanders, die straks hun vuurdoop beleven. “Iedereen is zó enthousiast en staat te popelen om feest te vieren. Neem nou het Liedjesfestijn van afgelopen weekend: aanvankelijk slechts weggelegd voor een handjevol genodigden, maar nu was het volle bak. Dit hadden we een maand of twee geleden niet durven hopen.”