(Bron/foto: gemeente Zundert)

Inwoners met een minimum inkomen kunnen gratis mondkapjes en zelftesten afhalen bij het raadhuis in Zundert. De Rijksoverheid en de gemeente vinden het belangrijk om zelftesten en mondneusmaskers beschikbaar te stellen aan mensen met een laag, of geen, inkomen. Daarom zijn de pakketjes af te halen vanaf 7 maart, zolang de voorraad strekt.

Ondanks de versoepelingen van de maatregelen is corona niet weg. Het advies blijft om bij klachten altijd een zelftest te doen. Ook als u gevaccineerd bent of eerder corona heeft gehad. Het dragen van mondkapjes blijft op sommige  plekken (zoals in het openbaar vervoer) verplicht om verspreiding van het virus tegen te gaan. De kosten van zelftesten en mondkapjes kunnen aardig oplopen. Daarom stelt de gemeente deze gratis beschikbaar voor mensen met een laag, of geen, inkomen.

6 mondkapjes en 6 zelftesten per huishouden

Op het raadhuis kan ieder huishouden met een laag, of geen, inkomen een pakketje met mondkapjes en zelftesten afhalen. Bij het afhalen hoeven geen inkomensgegevens of legitimatiebewijs getoond te worden. De pakketjes liggen klaar op een tafel bij de receptie.