(Bron/foto: zundert breed/surplus repair café)

“Goed voor het milieu en de portemonnee en nog gezellig ook!”

Op zaterdag 2 april aanstaande is er weer een Repair cafe Pluspunt Nonnekeshof.
In dit bijzondere café gaat geen bier over de toonbank. Wel wordt er koffie geschonken.

Het Repair café is een gratis toegankelijke plek om samen zaken te repareren. Van 10.00 tot 14.00 uur helpen vrijwilligers bij de reparatie van kleding, meubels, elektrische apparaten, speelgoed, fietsen en gebruiksvoorwerpen.
Francien Konings is coördinator van het Pluspunt Achtmaal, Wernhout & Rijsbergen. Maar ook één van de drijvende krachten achter het Repair café. “We gooien, ook in Zundert, ontzettend veel spullen weg. Ook dingen waar niks mis mee is en die na eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Mensen weten niet hoe het moet. Reparatiekennis verdwijnt snel. Daarom gaan vrijwilligers samen met Zundertenaren kijken of spullen nog een tweede kans kunnen krijgen.

Bij het Repair Café zijn verschillende reparatiedeskundigen aanwezig. Zo maken je spullen kans op een tweede leven. Goed voor het milieu en voor de portemonnee! Dus neem je kapotte spullen mee en kom langs in het Repair Café!

”Handige vrijwilligers gezocht”
Het Repair Café is nog op zoek naar vrijwilligers die handig zijn met computers en elektrische apparaten. En die het leuk vinden één keer in de maand te komen helpen. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Francien Konings door te mailen naar francien.konings@surplus.nl of bel 06 – 392 54 375.

Iedere maand open
Het Repair Café gaat iedere eerste zaterdag van de maand open van 10.00 tot 14.00 uur.
Dus op 5 maart, 2 april, 7 mei, 4 juni, 2 juli, 6 augustus, 3 september, 1 oktober, 5 november en 3 december.
Locatie is Pluspunt Nonnekeshof, Nonnekeshof 5 in Zundert.