(Bron: Heemkundekring de Drie Heerlijkheden/foto’s Twan van Duijnhoven)

De historische plaatjes verzamelactie “Rijsbergen ons dorpje” van PLUS en DA van Eekelen uit Rijsbergen is een groot succes geworden. Afgelopen zaterdag heeft de afsluitende ruilbeurs plaatsgevonden in de Karkooi aan de Tiggeltsebergstraat. Hier is de samensteller van het boek, Heemkundekring De Drie Heerlijkheden, ook gevestigd.

“Wij zijn zeer tevreden dat we zo’n mooi boek aan onze inwoners konden geven” zegt Linda Oostvogels, bedrijfsleidster van de PLUS. De reacties op het boek zijn lovend. “a trip down memory lane” was een van die mooie reacties die Twan van Duijnhoven als secretaris van de Heemkundekring heeft ontvangen. “En dat van echte Rijsbergenaren. Het geeft ons de bevestiging dat we met het boek de juiste snaren hebben geraakt” vervolgt Twan. Bij de ruilbeurs in de Karkooi waren veel klanten van de PLUS en leden van de Heemkundekring nog op zoek naar de laatste ontbrekende plaatjes. Doordat velen gehoor hadden gegeven aan de oproep om dubbele plaatjes af te geven bij het secretariaat van de Heemkundekring, waren er meer dan voldoende plaatjes die gesorteerd gereed lagen. “De samenwerking met de Heemkundekring was geweldig, een groep vrijwilligers die ervoor gaan. Hierdoor verliep de ruilbeurs dan ook vlekkeloos en konden we iedereen tevreden stellen.” aldus Linda.

Er zijn nog plaatjes over voor diegene die niet in staat waren om naar de Karkooi te komen. Via Heemkundekring De Drie Heerlijkheden kunnen de spaarders alsnog hun laatste ontbrekende plaatjes bemachtigen. Hiervoor kunnen ze via de e-mail (dedrieheerlijkheden@gmail.com) contact opnemen met de Heemkundekring.

“Rijsbergen ons dorpje” zit er op voor de PLUS en de Heemkundekring. Een mooi gezamenlijk initiatief welke heel veel verhalen en herinneringen hebben opgeleverd bij de klanten van de PLUS.