(Bron/foto: Jasper Coremans)

Door: Jasper Coremans

Na 2 keer te zijn uitgesteld door COVID-19 omstandigheden is het in Oktober 2022 toch echt zover dan ga ik voor Amref Flying Doctors* de Africa Classic in Tanzania ga fietsen! In 6 dagen fiets ik 400 km en 4.000 hoogtemeters rondom de Kilimanjaro. Tijdens deze Africa Classic gaan we meerdere ontwikkelingsprojecten van Amref Flying Doctors bezoeken en zien we waar het sponsorgeld uiteindelijk terecht komt.

Voor het goede doel wordt er voor de fietsliefhebbers een mooie toertochtdag in het Brabantse landschap door en rondom Rijsbergen opgezet: De Africa Classic @Cafe Ut Krisje op zondag 24 april.
Afstanden zijn 15km, 30km, 60km en 100km, met ieder een pauzeplek. De routes zijn uitgezet middels een gpx-bestand wat vooraf gedeeld wordt met de deelnemers. De 15 en 30km zijn bedacht op stadsfietsen/gezinnen, de langere afstanden zijn beoogd voor wielrenners – maar vrije keuze.

  • Bij het startpunt zal er koffie en een kleine versnapering worden aangeboden in Cafe ‘Ut Krisje’ adres St Bavostraat 77, te Rijsbergen.
  • Op de pauzeplek van de 60 en 100km is er een bevoorrading, bij de pauzeplek van de 15 en 30km wordt koffie, thee of limonade aangeboden.
  • Bij de finish is er tot slot nog soep, en kan er (op eigen gelegenheid) onder het genot van een lunch of drankje nog worden na gekletst.

Inschrijven kan door te mailen naar jcoremans@hotmail.com. Hierna krijg je de betalingsinstructies en een aantal dagen vooraf krijg je het GPX-bestand toegestuurd. Voor de 15 en 30km is er op de dag zelf ook een geprinte routebeschrijving met kaart beschikbaar.

  • Voor inschrijving 10 euro  (tot en met maandag 18 april)
  • Dag inschrijving 15 euro
  • Kinderen van het gezin tot 14 jaar gratis

Voor meer informatie zie mijn evenement op facebook (Wees er bij – Zet je op Aanwezig!):
https://www.facebook.com/events/351529593307640/?active_tab=discussion

Alvast bedankt en hopelijk tot de 24ste!

Met sportieve groet,

Jasper Coremans

*Amref Flying Doctors heeft als doel om de gezondheid van mensen in Afrika blijvend te verbeteren, vooral die van meisjes en jonge vrouwen. Want als zij gezond zijn en blijven, kunnen ze werken en een beter leven opbouwen voor zichzelf en hun gezin. De artsen van Amref Flying Doctors werken daar constructief aan.

Links:

Sponsorpagina: : https://www.africaclassic.nl/jasper-coremans-africa-classic-tanzania-oktober-2022

Amref Flying Doctors: Amref Flying Doctors werkt aan een gezond Afrika. Steun je ons?

Facebookevenement: https://www.facebook.com/events/351529593307640/?active_tab=discussion