(Bron: internetbode – Foto: KBO Rijsbergen)
Door: Addo Sprangers

Sinds 2013 is het vaste traditie dat op 27 april voor de ouderen in Rijsbergen het Oranjefeest wordt gevierd vanwege de verjaardag van het staatshoofd. De draad wordt na twee jaar weer opgepakt.

De verzorging van de feestelijke middag is een vrijwillig initiatief van Charles Luijten die dan onder de noemer NiCha-ensmble samen optreedt met zangeres Nicole Frijters. Vanwege het coronavirus bleef het muzikale spektakel in 2020 en 2021 achterwege. Het NiCha-ensemble pakt de draad na twee jaar weer op en dan brengt straks naast vrolijke meezingers van jaren terug het eerste en enige, echte volkslied van Rijsbergen ten gehore.

Traktatie

Op Koningsdag zijn de Rijsbergse ouderen van harte welkom in De Harmoniezaal in Rijsbergen om gezamenlijk de verjaardag van koning Willem-Alexander te vieren.

Toegang

Leden van de KBO hebben gratis toegang. Ook voor niet-leden van 65 jaar en ouder staat de deur open. Voor hen geldt echter een kleine entreesom. Tijdens de pauze worden onder de noemer Aopelaria enkele komische films vertoond die eerder tijdens de Bonte Avond te zien zijn geweest. Naast zang, muziek en de nodige grappen en grollenj wordt een traktatie aangeboden. Deze amusementsmiddag begint om 14.00 uur en duurt tot 16.30 uur.