(Bron/foto’s: Jasper Coremans)

Na weken van uitgebreide voorbereiding was het afgelopen zondag eindelijk zover. De Africa Classic @Cafe Ut Krisje ging om 8 uur ’s morgens van start.
Uiteindelijk is de teller uitgekomen op 100 deelnemers die genoten hebben van een mooie toertocht, variërend van 15 tot 100 km. Met voor de lange afstanden een pauze plek in Alphen en bij terugkomst stond er nog een heerlijke soep te wachten. Maar vooral bleek het terras bij café Ut Krisje de ideale plek voor een goede borrel, mooi in het voorjaarszonnetje waarin de route nog even geëvalueerd werd. De routes bevatte ondanks de bekende gebieden toch ook nog leuke onbekende wegen voor de meeste deelnemers.

Naast de snelle jongens op de racefietsen hebben de families en kinderen ook volop genoten van de korte afstanden met een pauze plek bij Conny’s Café op de Kruispad.

Natuurlijk was dit alles opgezet voor het goede doel  de Amref Flying Doctors, welke als doel heeft om de gezondheid van mensen in Afrika blijvend te verbeteren.  Alles bij elkaar opgeteld leverde de Africa Classic @Cafe Ut Krisje meer dan €2000,- op voor het goede doel. Dit bedrag heeft de teller ondertussen op €3700,- gezet een goede stap voor het streef bedrag van €5000,-. Hiervoor wil ik iedereen ook heel erg bedanken, die mij hierbij geholpen heeft.

Mocht je de toertocht gemist hebben, de gpx zijn nog steeds verkrijgbaar, stuur hiervoor een berichtje naar jcoremans@hotmail.com voor meer info.

Sponsorpagina: : https://www.africaclassic.nl/jasper-coremans-africa-classic-tanzania-oktober-2022

Amref Flying Doctors: Amref Flying Doctors werkt aan een gezond Afrika. Steun je ons?