(Bron/foto: Dorpsraad Rijsbergen)

2-5 mei: Verkeershinder St. Bavostraat

Op verzoek van Dorpsraad Rijsbergen wordt ter hoogte van Het Rijkepad een nieuwe voetgangersoversteekplaats (VOP) gemaakt. Daarnaast worden twee bestaande oversteekplaatsen in de St. Bavostraat extra verlicht.
Voetgangers activeren deze verlichting met een drukknop. Zo zijn zij beter zichtbaar voor automobilisten.

2 mei, van 9.00 tot 15.30 uur
Op 2 mei wordt gestart met de VOP bij de kruising met de Kerkakkerstraat. Ook wordt deze dag gewerkt aan de middengeleider bij de St. Bavokerk. Dit in verband met de ZLM Tour die in de zomer plaatsvindt. Daarom is de St. Bavostraat op 2 mei, tussen de rotonde Risten en rotonde Julianastraat, afgesloten voor doorgaand verkeer. De afsluiting duurt van 9.00 tot 15.30 uur. Er worden omleidingen ingesteld.

3 mei, van 9.00 tot 15.30 uur
Daarna gaat men aan de slag bij de nieuwe VOP bij de kruising met Het Rijkepad, ter hoogte van de Boerenbond. Hierdoor kan er op 3 mei, tussen 9.00 en 15.30 uur, verkeershinder ondervonden worden. Er zijn verkeersregelaars aanwezig. Doorgaand verkeer kan er wel door.

4 en 5 mei, van 9.00 tot 15.30 uur
Als laatste wordt de VOP bij de oude Rabobank aangepakt. Ook dan is er mogelijke verheershinder op 4 en 5 mei, tussen 9.00 en 15.30 uur. Er zijn verkeersregelaars aanwezig.
Doorgaand verkeer kan er wel door.