(Bron/foto: Zundert Breed)

Voor het eerst schiet heel de gemeente koning.

Alle inwoners worden uitgedaagd om zich te bewijzen als beste schutter van de Gemeente Zundert tijdens de allereerste ‘gemeentekoning’ verschieting op Zondag 29 mei. “Wie mag zich de koning van Zundert noemen?”

De Gemeente Zundert kent maar liefst 20 schietverenigingen waarvan 4 oude schuttersgilden.
Het schieten zit hier dus in het bloed. Zo wordt er door velen geschoten met kogelgeweer (Flobert), luchtgeweer, kruisboog of handboog. Al deze schietverenigingen kennen een koning, dit is vaak de winnaar van de belangrijkste wedstrijd en wordt als beste schutter dan voor een periode ‘de koning’ van de vereniging genoemd.

Maar in een dorp waar zoveel geschoten wordt is het op zijn minst opmerkelijk te noemen dat er nog nooit een wedstrijd is georganiseerd waar álle inwoners aan mee deden, dat er nog nooit één koning voor de gehele gemeente is geweest.De projectgroep ‘Van der Hoeven 20-20’ heeft het op zich genomen om samen met de vier oude schuttersgilden één wedstrijd te organiseren waar alle inwoners aan kunnen deelnemen.
Zodoende zal, voor het eerst in de geschiedenis, iemand zich uiteindelijk ‘koning van de gemeente Zundert’ kunnen noemen. De gemeente Zundert stelt twee zilveren schilden beschikbaar voor de winnaars van deze strijd. Deze worden na de wedstrijd door de burgemeester en wethouder uitgereikt aan de twee eerste koningen (één schutterskoning en één burgerkoning).

De wedstrijd, waarbij ‘op de wip’ zal worden geschoten, vindt plaats op zondag 29 mei vanaf 12:30 op een speciaal voor deze wedstrijd ingericht schietterrein bij de herberg ’in den anker’ aan de Rucphenseweg in Zundert.

www.gemeentekoning.nl