(Bron: internetbode – Foto: Charles Luijten)
Door: Addo Sprangers

In Rijsbergen vindt komende zaterdag de 31ste editie van het Nationaal Jongerenkorenfestival plaats. Het is meteen ook de laatste editie van het evenement.

Alle voorgaande edities kende twee dagen strijd om het kampioenschap.
Echter door afname van het aantal zangers in de koren, het aantal koren, kerken die sluiten en de stijgende kosten is de organisatie genoodzaakt om het festival nog maar op één dag te houden.

Het heeft ertoe geleid dat zij na de komende editie de handdoek in de ring gooit. Dit jaar doen acht jongerenkoren mee. thema van dit jaar is ‘Ga je mee op reis?’.
Deskundige juryleden zullen de koren zoals ieder jaar weer beoordelen.
De deelnemende koren zijn afkomstig uit het gehele land. De opening van het festival is op zaterdag om 11.00 uur door de burgemeester Joyce Vermue. De competitie start om 11.30 uur in de Sint Bavokerk, waar om 16.00 uur het laatste koor haar klanken zal laten horen.
Om 19.00 uur is er een eucharistieviering met als voorganger pastoor Hans van Geel en muzikale medewerking van Zanggroep Belcanto uit Wernhout. Hierbij zijn ook alle parochianen van harte welkom.

Na de euchariestieviering vindt de feestavond plaats in De Koutershof met de coverband ‘No Exq’s’. Tijdens de feestavond, om ongeveer 21.00 uur, vindt de prijsuitreiking plaats en zal bekend worden gemaakt welk koor zich ‘Nationaal Kampioen 2022’ mag noemen.

Belangstellenden zijn van harte welkom.
Surf voor meer informatie naar www.korenfestivalrijsbergen.nl.